Heren 1 pakt één set in Sliedrecht

Dat Sliedrecht Sport H2 een goede tegenstander is, was bekend. Dat ze ontzettend veel ervaring hebben gemixt met jong talent is ook bekend. Dat het dus een pittig potje zou worden, wist iedereen van tevoren al. Maar de bal is én blijft altijd rond (behalve als je er veel te lang op zit, dan wordt het een ei) dus kansen zullen er altijd zijn!

En met die instelling begon Heren 1 aan set 1. Hoewel Sliedrecht hun klasse een aantal keren liet zien, leken ze onder de indruk van het enthousiasme dat de Meijelnaren de prachtige hal in brachten. Peelpush liep al gauw uit naar een voorsprong van zo’n 5 punten en kon dit door middel van een goede side-out prima vast houden. Pas toen er een wissel in de Sliedrechtse aanval kwam was er een weerwoord van de Drechtstedelingen. Gelukkig kwam dit antwoord te laat en mocht Tijn het na een goede rally afmaken op setpoint, met een 24-26 winst als resultaat!

Hoewel de wil er was om minimaal één punt af te snoepen, bleek Sliedrecht een tandje bijgeschakeld te hebben. De servicedruk van de mannen in het wit werd opgeschroefd, net als hun aanvalsspel. Dit zorgde voor dusdanige problemen dat het gevarieerde spel uit set 1 niet doorgezet kon worden door Peelpush. Sliedrecht speelde deze set dan ook clean uit en trok de stand gelijk. 1-1.

In set 3 mocht Bram het veld betreden voor Rikus om een ander spelbeeld neer te zetten en Reinout kwam er in voor Jorne, maar Sliedrecht bleef de druk opvoeren. Daarbij kwam ook nog dat de ballen die we van de grond haalden niet op volle kracht aangevallen werden, zodat Sliedrecht steeds weer kansen bleef krijgen. Het Meijelse lef leek de hal te hebben verlaten, dus dat moest en zou terug komen om nog aanspraak te maken op een verlenging. 2-1 Sliedrecht.

In set 4 mocht Rikus het veld weer in voor Bram en bleef Reinout staan. Ondanks dat er een aantal erg goede momenten waren waarin we dichterbij kwamen dan dat we door hadden, bleef Sliedrecht op voorsprong staan gedurende deze set. Met een duidelijke 25-19 trokken ze ook set 4 naar zich toe en moesten de Meijelnaren genoegen nemen met één set.

Genoeg leermomenten tegen een sterke en solide tegenstander, dus genoeg dingen om mee te nemen in de komende week! We gaan weer flink aan de slag zodat we aankomende zaterdag Zaanstad het vuur aan de schenen kunnen leggen in onze eigen hal, want ondanks dat Zaanstad een sterke ploeg is kan het in Meijel nog wel eens spoken.. Om 19:00 uur trappen we af! Hopelijk hebben we na de wedstrijd wat te vieren, want ook het jaarlijkse ‘Herren Einz Oktoberfest’ zal van start gaan na de wedstrijd! Lederhosen aan, en gaan met die banaan..!