Peelpush D2 laat zien wie de baas is in de 1e divisie B

Volgens de weekend-voorbeschouwing van VizieropVolleybal.nl was de thuiswedstrijd tegen VV Utrecht D2 “het duel met een uitroepteken voor een nominatie in de VoV weekend Top10”. Meteen al een echte clash zo vroeg in het seizoen. Nummers één tegen twee waarbij de winnaar te koppositie zou vasthouden, dan wel overnemen. De gasten hadden brutaal onze Körref versierd met zwarte en rode ballonnen en hadden een grote trom meegenomen. Peelpush daarentegen had de trommels ook al klaargezet en had natuurlijk het thuisvoordeel van een rijk gevulde tribune. De ouder-app waarin normaal gesproken de stand wordt doorgegeven voor de thuisblijvers hoefde vandaag niet gebruikt te worden. Gezellig !

De eerste set begint wat op en neer. Van een 6-3 voorsprong via 6-6 naar een 7-14 achterstand. Onze meiden hebben in deze fase van de wedstrijd moeite om de pass te brengen maar na de tweede time out krabbelen ze terug naar 15-17 als een bal van VVU overduidelijk tegen de antenne komt en door beide scheidsrechters niet wordt gezien. Terwijl iedereen dacht ik sta erbij en ik kijk ernaar in afwachting van het fluitje, viel de bal dus pardoes op de grond. Deze (scheids)rechterlijke dwaling werkte blijkbaar als een rode lap op een stier want onze meiden besloten even gas te geven. Onder andere een serie van 5 services van Mirna waar de tegenstander het moeilijk mee heeft, brengt de stand op 23-19. Een foutservice van VVU sluit de set af met 25-20.

In de tweede set laat VVU zien dat ze niet van plan zijn om zomaar afgeslacht te worden in Meijel en nemen binnen no time een voorsprong van 2-5. Door hard werken, een goede verdediging en heel wat service druk, weet Peelpush dichterbij te kruipen en via 7-7 de leiding over te nemen tot 13-9. VVU geeft niet op komt terug tot 14-13. Dan staat iedereen bij VVU met de ogen te knipperen als onze midden gaat setten en vervolgens Juul de rol van aanvaller overneemt en scoort. Als daarna een listig doortik balletje van de Utrechtse setter door Lieke wordt doorzien en vakkundig wordt uit-gekeken, is het verschil weer drie punten in het voordeel van Peelpush. De spanning is te snijden als VVU weer terug komt en zelfs met 16-17 voor komt. Het publiek wordt getrakteerd op lange rally’s met knap verdedigend werk. Ondanks wederom een scheidsrechterlijke dwaling (iedereen kan tot drie tellen, toch ?!) is Peelpush als eerste bij de big points en geven ze de set niet meer uit handen : 25-19.

Na een haperende start in de derde set (bij 3-7 neem Angelique haar eerste time out) weet Sanne de stand gelijk te trekken naar 9-9 door een bal loeihard! (de Meijelse variant van snoeihard) in de brievenbus bij de blokkade uit de Domstad te slaan. Ook in deze set geven de Utrechtse meiden zich niet zomaar gewonnen en blijft de score gelijk opgaan als op 17-17 uw reporter het tijd vind om de tot dan toe onaangeroerde trommels als geheime wapen in te zetten. Een beetje extra ondersteuning kan geen kwaad in deze fase van de spannende pot. Met de pen in de ene hand en de trommelstok in de andere, gaat de wedstrijd verder waarbij de ploegen elkaar niet uit het oog verliezen en het verschil steeds maar 1 puntje is. Ondanks twee setpoints van VVU en een opstellingsfout aan Utrechtse zijde die door het dwalende duo niet afgefloten wordt, zijn het toch onze meiden die aan het langste eind trekken en de set beslissen met 27-25. Hiermee is de eerste plek op de ranglijst geprolongeerd en nu op weg naar het bonus punt.

De vierde set is nog niet zomaar binnen. VV Utrecht wil kost wat kost in ieder geval 1 puntje meenemen naar huis en blijft knokken. Op 5-5 speelt de setter van VVU 3x achter elkaar haar midden aanvalster aan en die wordt 3x knap verdedigd als vervolgens onze meiden laten zien hoe je wel moet scoren. Op 8-10 nog maar weer eens een dwaling vanaf de bok (we spelen al 4 sets met de rode lijnen !!) maar daardoor raken onze meiden niet van de wijs. Tot aan 14-14 kan Utrecht nog volgen maar dan creëert Peelpush een gaatje wat steeds groter wordt waardoor de 4-0 zege ze niet meer kan ontglippen. Met een nette 25-18 en een wedstrijd die bijna 2 uur geduurd heeft haalt Peelpush vandaag keihard uit en laat duidelijk zien wie de baas in de 1e divisie B.

Terwijl VVU de ballonnen opruimt, klinkt het welbekende toklied alweer luidkeels in de kantine en kan iedereen met het verzetten van de klok in het verschiet, een uurtje extra langer van deze overwinning geniete

Meest recente berichten

Nieuws Categorien