Peelpush draait achterstand om naar winst in eigen huis

Na de domper van vorige week tegen Donki Sjot was het aan ons de taak om weer wat dingen bij te schaven voor de wedstrijd tegen Protos. De gehele week werd er hard gewerkt en uiteindelijk waren we klaar om de Utrechtse studenten te ontvangen in onze mooie Körref!

Toen het eerste fluitsignaal ging en de eerste bal van Protos uitgeserveerd werd (waarvoor dank) gingen we vol enthousiasme de strijd aan. Wellicht iets te enthousiast, want de foutenlast was ook aan de hoge kant. Door deze fouten hielpen we Protos in het spreekwoordelijke zadel waardoor zij hun voorsprong zonder al te veel moeite vast konden houden. Helaas resulteerde dit in een 22-25 setverlies, maar niet getreurd! Er zijn nog een aantal setjes te spelen.

In set twee verlieten Reinout en Rikus het veld voor Jorne en Bram. Een ander spelletje zou wellicht werken tegen de Uuuuuuuutrechtse mannen. Toch bleef de foutenlast hoog en lukte het niet om over Protos heen te gaan. Met een stand van 18-25 behaalden de studenten hun eerste punt in de Topdivisie, maar we roken de kansen en waren vastberaden om deze te pakken.

Hoe onzorgvuldig set 1 en 2 waren, zo netjes speelden we set 3. De servedruk werd opgevoerd en de passlinie van Protos kreeg het moeilijk, waardoor het spelletje goed te lezen viel. Van dit spel profiteerden wij dan weer wat zorgde voor een comfortabele voorsprong. Deze voorsprong lieten we dan ook niet meer los en met een stand van 25-19 rolden we set 4 in.

De vierde set zou wat ons betreft niet de laatste zijn. Ondanks de achterstand in sets leek het alsof de Utrechtenaren het geloof een beetje kwijt waren, want hetzelfde spelbeeld van set 3 volgde in set 4. Een prima servedruk en een betere verdediging deden hun werk. Met 25-18 hielden we in ieder geval één puntje in eigen huis, maar de jacht op het tweede punt was geopend.

En die jacht werd flink door gezet. In set 5 rolden we in een rap tempo door en voor we het wisten werd er (met een prima voorsprong) al van kant gewisseld. Uiteindelijk was het Tijn die op aangeven van Bram de set én wedstrijd mocht beslissen en stuurden we de Protossers met één puntje naar huis. 15-7.

Een moeizame maar knappe overwinning in eigen huis is het resultaat! Wanneer je namelijk met 0-2 achter komt te staan in sets blijft het moeilijk om de wedstrijd om te buigen, maar we hebben laten zien dat we over een collectieve veerkracht beschikken.

Aankomende zaterdag reizen we af naar het mooie Sliedrecht om een potje te ballen tegen de mannen van Sliedrecht Sport Heren 2. Een team met een mix van jong talent en oud gedienden dat tot nu toe laat zien een prima balletje te kunnen meppen. Wij gaan aan de slag en we zien jullie in sporthal de Basis!