Heren 1 laat punten in Veenendaal

Na een weekendje bekeren tegen Skunk en Donki Sjot mochten de Meijelnaren aantreden tegen de mannen van VCV uit Veenendaal. Na even geacclimatiseerd te hebben in de grijze hal (waar ze gelukkig wel gekleurde stoeltjes hadden) blies de scheids op zijn fluitje en mocht het spel beginnen.

Hoewel Peelpush en Veenendaal in de eerste set niet veel voor elkaar onder deden bleek VCV vaak iets slimmer in de fases dat het nodig was. Uiteindelijk kwamen beide teams ongeveer gelijk aan bij de big points, maar bleek de ervaring van Veenendaal een doodsteek voor de Meijelse mannen. Veenendaal had het verdedigend namelijk prima op orde en won de set met 25-22.

Set twee begon met een kleine achterstand van zo’n 3 punten, die nadat Bram er voor Rikus in kwam langzaam maar zeker ingehaald werd. Toch bleef Veenendaal de voorsprong licht behouden wat er voor zorgde dat Peelpush constant in de achtervolging moest. Hoewel het spel er aan beide kanten met vlagen prima uit zag, werd dit ook afgewisseld met grove fouten. De onzorgvuldigheid zorgde er helaas voor dat ook set twee in Veenendaal bleef op een stand van 25-23. Nipt, maar toch duidelijk.

Om nog aanspraak te kunnen maken op punten in de Veenendaalse hal moest er uit een ander vaatje getapt worden. Als herboren begon Heren 1 aan set 3 en direct werd er meer druk gezet vanuit de servicelijn. Ook werden er prima ballen van de grond gehaald door onze achterhoede, wat er voor zorgde dat we eventuele gevaren om konden zetten in eigen punten (en da’s natuurlijk altijd lekker, thanks Ruudie!). Peelpush zat in een goede flow en hield dit ook vast richting het eind van de set, wat resulteerde in een 17-25 overwinning. Kansen dus!

De vierde set zou gewonnen moeten worden om er het maximale uit te kunnen halen, maar Veenendaal was niet van plan om dure punten te laten liggen. Mede door de twee knoesten op het midden aan Veenendaalse zijde (denk dat we die de volgende keer vragen om even wat ballen van onze plafondlampen te halen) bleef Veenendaal gedurende de hele set een prima blok hebben. De energie sloop een beetje uit de Meijelse verdediging en er werden minder acties gemaakt dan in de voorgaande sets. Veenendaal was simpel gezegd slagvaardiger in set 4 en haalde dan ook de wedstrijd naar zich toe met 25-18.

Fijn was het niet, maar kansen lagen er zeker. Natuurlijk mogen we ze over een tijdje thuis ontvangen, dus bereiden we ons alvast voor op een mooie revanche! Aankomende zaterdag spelen we opnieuw een uitwedstrijd, dit keer tegen Inter Rijswijk H1. Een team dat een prima seizoensstart heeft gehad en dit gegarandeerd vast wil houden. Wij hebben echter onze puntjes hard nodig, dus ook punten uit Rijswijk zijn meer dan welkom. Kom maar op!