Mooie start van Dames 1 tegen de landskampioen!

Zondag was het dan eindelijk zover. Een mooie dag vanwege het mooie weer maar ook vanwege onze terugkeer in de eredivisie. De eerste wedstrijd tegen de veelvuldig landskampioen Sliedrecht.

De eerste ballen lieten zien wat ons te wachten stond. Onze tegenstanders sloegen met veel power alsof ze Boskovic of Egonu waren? Gelukkig waren ze het niet en misten vele kanonskogels doel. Wij als Peelpush hadden beide voeten in de peelgrond en met degelijk volleybal waren we gelijkwaardig en liepen beetje bij beetje uit bij de tegenstander. De winst in de eerste set was zo voor de meeste misschien verrassend maar deze was verdiend voor ons!

Met het vertrouwen bij Peelpush en de druk bij Sliedrecht dat het beter moest begon de tweede set. Gevolg was een ruime voorsprong voor ons en de sensatie leek in de maak dat we de landskampioen wat punten af gingen nemen. Helaas werd de eindfase van de set een lange reeks voor Sliedrecht. Zo werd deze tweede set nipt verloren.

Zo doorgaan want we hebben kansen vandaag was de gedachte voor set drie. We stonden vroeg op enkele punten achterstand. Hierna pakten we ons eigen goede spel weer op en ging het weer gelijk op. Maar de in het begin verloren puntjes stonden er op het einde nog steeds. Zodat set drie ook nipt verloren werd.

In set vier moest het dan maar gebeuren. Maar helaas bleek bij ons de koek ineens op. Met als resultaat een duidelijk set verlies.

Zo heeft de terugkeer van Peelpush in de eredivisie nog geen punten opgeleverd. Maar hebben we wel laten zien dat we weer thuis horen in de eredivisie. Op naar de derby woensdag om 19:30 in Gennep tegen Fast.