Peelpush D2 start de competitie met een thriller

Na 343 dagen mochten de meiden van Peelpush D2 dan eindelijk de ‘wei’ weer in ! Een nieuw seizoen, een (deels) nieuw team, oftewel : nieuwe ronde, nieuwe kansen. Als kick-off stond de uitwedstrijd tegen Volley Meerkerk ’95 D1 op het programma. Voor diegene die het zich nog kunnen herinneren, 2 seizoenen geleden waren Meerkerk en Peelpush verwikkeld in de strijd om het kampioenschap in de 2e divisie toen corona roet in het eten gooide.. dat beloofde in ieder geval een mooie pot volleybal te worden.

Met een hele jonge selectie – 4 meiden zijn pas 15 en 16 jaar- werd aan de wedstrijd begonnen en de allereerste rally na 49 weken leverde een punt voor Peelpush op ! Tot 14-14 trokken de teams gelijk op maar daarna wist Meerkerk toch een gaatje te slaan en uit te bouwen : 25-20.

De twee set leek op de eerste. Tot de 14 punten liepen onze dames steeds een puntje achter Meerkerk aan, mede door de vele service fouten. Maar het sterk verdedigend werk werd beloond en op 15-17 voelde de coach van Meerkerk zich toch genoodzaakt om een time-out te nemen. Dat mocht niet baten, Peelpush bereikte als eerste de big points en op 21-24 ging dan ook sinds lange tijd het vingertje weer omhoog: één, één, één ! Meerkerk sputterde nog even tegen maar met een ‘loeiharde’ omloop-bal zorgde Loes voor de winst in de 2e set : 22-25.

Omdat in de vorige set zoveel service fouten gemaakt werden, besloot ik ze nu te gaan turven. Had ik dat de vorige set ook maar gedaan, want nu bleek het alleszins mee te vallen; slechts 4 keer ging een service in het net of buiten de lijnen. Vaker doen, dat turven !!  Tot 15-13 liepen onze meiden steeds weer tegen een kleine achterstand aan te kijken maar toen sprak Angelique blijkbaar betoverende woorden in de time-out want binnen no-time werd de achterstand omgebogen in een voorsprong van 2 punten. Helaas schakelde Meerkerk toen een tandje bij en via onder andere 2 kill-blocks was het zomaar ineens 21-17… 2x een dubbele wissel van Angelique in de big points mochten helaas uiteindelijk net niet baten; met 25-23 trok Meerkerk aan het langste eind.

De vierde set begon Meerkerk met een service onder het net door (!) Daar staat bij hen ook vast een rondje in de kantine op. Mirna antwoorde daarop met een service reeks van 5 punten waardoor de coach van Meerkerk al direct zijn eerste time-out gebruikte. Deze set nam Peelpush het voortouw en keek Meerkerk steeds tegen de achterstand aan. Op 21-20 vond Juul het genoeg geweest en produceerde 2 aces op rij. Een aanval tegen de antenne door Meerkerk en een slimme tip-bal van Sanne bracht de stand op 21-24. Een touché bal waar de scheidsrechter eerst nog eens even over moest nadenken, leverde de verdiende winst op in deze set : 21-25 waarmee de spanning weer helemaal terug was.

In de vijfde set nam Meerkerk direct een voorsprong van 4 punten. Dat de eerste 4 sets de nodige energie hadden gekost bleek wel uit de lange rally’s. Beide teams hadden moeite met scoren. Op een gegeven moment werd de ene 3-meter aanval beantwoord met de andere 3-meter aanval en dat een paar keer achter elkaar. Uiteindelijk trokken onze meiden aan het kortste eind en moesten de dames de overwinning aan Meerkerk laten: 15-8.

Wie zeker ook winnaar was, was het publiek. Wat een fantastisch spannende wedstrijd waarin twee teams enorm aan elkaar gewaagd waren en een hele leuke, lange pot volleybal lieten zien. Wat hadden we dat gemist ! Dat belooft wat voor de thuiswedstrijd op 9 april in de eigen Körref.

Het tokken moest voor nu dan nog wel even uitgesteld worden, de kop is er in ieder geval af en het belooft een mooi seizoen te worden!